Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 8 жовтня 2014 р.

Цікаві таємниці в книжковій скарбниці

Віками книги збирають людську мудрість. В книгах відбражена історія людства, його досвід, його почуття. Книги стали для нас такою ж необхідністю як земля, чисте небо над головою, як хліб насущний на столі. Важко навіть уявити, як би розвивалася культура планети Земля, коли б не було винайдено книгу.
Традиційно протягом вересня бібліотеки Солом'янки проводили місячник презентації, відкриття, популяризації бібліотек.
30 вересня місячник завершився загальносистемним днем відкритих дверей "Цікаві таємниці в книжковій скарбниці".
В бібліотеку імені В.Чапаєва завітали привітати вихованці дитячого садочка. І, як завжди, не з пустими руками. На часть свята діти принесли бібліотеці подарунок - прекрасний український віночок, створений власними руками.
"По мапі за героями прочитаних книг" на "Веселому бібліоекспресі" подорожували читачі бібліотеки імені В.Чапаєва
До бібліотеки імені М.Бажана на гостину завітали відомий український фотохудожник, поет Одександр Ктиторчук, Альона Асмила - представник Георгія Делієва та Мохамед Абашар - знавець арабської мови та літератури. Вони на власному прикладі довели, що читання книг - запорука успішності і впевненості в собі.
До бібліотеки №15 завітали вихованці старшої групи дитячого садочка №677. Діткам було цікаво вперше побувати в стінах бібліотеки, прогулятися її залами, познайомитись з цікавими книжками та дізнатися як потрібно з ними поводитись. 
Так привітали бібліотеку імені М.Бажана її читачі.
Бібліотека №13 презентувала своїм користувачам виставку "Брат, сестра і я - читачів сім'я".
Користувачі бібліотеки імені О.Пироговського теж привітали улюблену читальню.
В бібліотеці імені М.Реріха День відкритих дверей присвятили Україні. На зустріч з тими, хто всім серцем любить свою землю, хто іншої країни для себе не знає, заради кого ми повинні робити все, щоби Україна була, - на зустріч з дітьми завідала дослідниця історії України, письменниця і поетеса Марія Морозенко
Гостями ЦРБ імені Ф.Достоєвського були студенти Київського електромеханічного коледжу.
В бібліотеці імені П.Вершигори відбулася бібліоподорож "Мандрівка книжковим містом".
Завершальним акцентом цього дня стали урочистості в залі Солом'янської райдержадміністрації, де з владної площадки ще раз наголосили про значення, місце, роль бібліотек в житті громади, відзначили роботу кращих бібліотекарів, поінформували про наміри і кроки місцевої влади щодо покращення стану бібліотек ЦБС.

Немає коментарів:

Дописати коментар