Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.

Бібліотека програмує успіх

Успіх не прийде до Вас. Ви самі повинні дійти до нього.
Марва Коллінз
Допитливий розум, розвинений інтелект, всебічна культура - саме ці складові є запорукою сильної та успішної людини. Книга та книгозбірні дають можливість розвиватися та самовдосконалюватися будь-кому. Бібліотека - це той храм, де народжується і зберігається духовність. "Якщо стара бібліотека була джерелом, до якого йшли всі, хто бажав знань, то новітня - це водопровід, який розносить життєдайну вологу по будинках", - сказав Мельвіль Дьюі.

У вересні бібліотеки ЦБС Солом'янського району провели загальносистемний місячник популяризації бібліотек "БІБЛІОТЕКА ПРОГРАМУЄ УСПІХ!"
"Галерею успішних читачів" підготувала бібліотека імені І.Багряного. Вона запропонувала зустріч з читачами, які відвідували бібліотеку в дитячі роки, та і зараз, ставши дорослими, не розривають зв'язків з хранителями мудрості і добра.
   
 
Галина Гергалова і Валентина Шмідт розвивають бібліологічну науку. Г.Гергалова в Інституті біохімії НАН України, а В.Шмідт - у Нью-Йоркському медичному центрі, США. Цікаво, що Валентина - онука Отта Юлійовича Шмідта, видатного радянського вченого, дослідника Паміру і Півночі.
Бібліотека імені В.Чкалова пишається своєю читачкою та вірним другом Юлією Науменко - художником-керамістом, скульптором, графіком, яку цього року висунула на здобуття Премії імені Казимира Малевича. 
Серед визначних особистостей, про яких пам'ятає затишна вуличка Кавказька, ім'я Марії Капніст, яка багато років мешкала в будинку №13. Живучи на Солом'янці, Заслужена артистка України, нащадок славного оду Капністів, Марія Ростиславівна залишила по собі доброї пам'яті слід. Багато років бібліотека імені В.Чкалова збирала близьких і друзів актриси. Саме тут зберігається чималий її фотоархів. До 100-річного ювілею Марії Капніст за ініціативи бібліотеки на вулиці Кавказькій було відкрито меморіальну дошку.  

Бібліотека імені В.Чапаєва організувала зустріч своїх читачів з молодим українським письменником Кузькою Кузякіним.
На зустріч з користувачами бібліотеки імені М.Реріха, прихильниками сучасної української літератури завітала журналістка, літературний критик, письменниця Жанна Куява - щира, відверта, справжня...
Бібліотека імені О.Новікова-Прибоя провела творчі зустрічі з письменниками Наталкою Поклад та Олександром Есауловим. Письменники розповідали про значення книги у їхньому житті, про свою творчість, презентували власні книги.

Бібліотека імені О.Довженка відсвяткувала свій 40-річний ювілей.
Бібліотека імені В.Чапаєва оформила вітринну фотовиставку "Ростемо разом з книгою".
Бібліотека імені О.Новікова-Прибоя провела зустріч юриста, аспірантки Інституту держави і права імені В.М.Корецького НАН України О.В.Грицак з учнями 8-9-х класів. Тема бесіди - "Книга в моєму житті".
Ольга Вікторівна розповіла молоді про себе, свою професійну діяльність, про роботу над дисертацією, наголошуючи на великому значенні бібліотеці і книги в її житті, навчанні і роботі. Поділилася своїми враженнями від прочитаних останнім часом світових бестселерів Х.Муракамі, М.Уельбека, О.Памука.
Крім того, 
Бібліотека імені В.Чапаєва підготувала виставку дитячих малюнків "Я люблю бібліотеку".
Бібліотека імені П.Вершигори провела конкурс малюнків на асфальті "Моя бібліотека".
Бібліотека імені В.Чапаєва підготувала тематичний куточок "Книга від автора".
Сила книги безмежна. Книга відкриває перед нами небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, відкриває таємниці природт, життя. Вона допомагає в навчанні і вихованні, збагачує знаннями, зміцнює волю, пробуджує мрію...
Акція в парку "Орлятко" від бібліотекарів БСЧ імені М.Лермонтова - піклування про резерв майбутніх читачів - успішних громадян України.

Немає коментарів:

Дописати коментар