Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 13 вересня 2013 р.

Хто придумав Вереду

Грицька Бойка справедливо можна назвати неперевершеним майстром сміху в поезії для дітей. Він, як ніхто інший, вмів не просто розважати дітей, а й з теплим, добрим гумором дотепно й незлобливо показати найрізноманітніші вади дитячого характеру. Вереда, замазура, хвалько, брехун, ледар, базіка, невіглас, недотепа, боягуз, підлабузник, задавака, ябеда, роззява, симулянт - ось "знамениті" персонажі його чудових віршів та поем.
До 90-річчя з дня народження письменника бібліотека імені В.Чапаєва підготувала виставку-загадку "Де, хто, як і чому?", на якій представлені смішинки про малят та звірят, шкільні й спортивні веселинки, скоромовки-спотиканки, загадки, адресовані тим, хто цінує гостре, влучне слово, любить і розуміє гумор, уміє покепкувати не тільки з когось, а й із себе самого.
Про того, "Хто придумав Вереду", дізналися другокласники школи №64. Веселими та дотепними віршами Грицька Бойка пригостили бібліотекарі бібліотеки імені І.Багряного своїх читачів. Таке літературне частування надовго залишить неповторний смак, отриманий від поезій великого Майстра дитячого слова.




Немає коментарів:

Дописати коментар