Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

неділю, 17 серпня 2014 р.

Втрата

"Бог дав мені гумор, і я тримаюся за цей гумор..."
Всеволод Нестайко

На 85-му році життя помер легендарний український письменник Всеволод Нестайко, автор, чиї твори для дітей увійшли до золотого фонду дитячої літератури. Про це пише Українська правда, посилаючись на заяву дружини письменника.
Всеволод Зіновійович Нестайко народився в 1930 році працював у редакціях журналів "Дніпро", "Барвінок", видавництві "Молодь". З 1956 по 1987 рік завідував редакцією у видавництві дитячої літератури "Веселка". Вів програму на Національному радіо України "Радіобайка Всеволода Нестайка".
Найвідоміші твори Нестайка - трилогія "Тореадори з Васюківки", казки "У країні Сонячних Зайчиків", "Неймовірні пригоди у лісовій школі", повісті "Одиниця з обманом", "П'ятірка з хвостиком", "Загадка старого клоуна", "Чудеса в Гарбузянах", "Пригоди Грицька Половинки" та інші. 
Твори Всеволода перекладено багатьма мовами світу, за ними знято кілька фільмів. Стрічка "Тореадори з Васюківки" отримала Гран-прі кінофестивалю в Мюнхені. 1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацбкої літератури трилогію "Тореадори з Васюківки" внесено до Особливого списку Г.Х.Андерсена як один з найвидатніших творів сучасної дитячої літератури. 

Немає коментарів:

Дописати коментар