Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 11 грудня 2014 р.

Закон. Право. Обов'язок

Людина, яка знає свої права і поважає права інших людей, впевнено йде по життю. Давнє римське прислів'я говорить: "Там, де право, там і захист". Тому є сенс знати закони, знати свої права. Знати, щоб захищатися. Щоб відчувати себе впевненіше, а значить, вільніше. Щоб знати свої права, але й не забувати про права інших. Щоб бути спокійними за своє майбутнє.
В рамках загальносистемного дня інформації «Закон. Право. Обов'язок» з метою правової культури дітей та розвитку правової свідомості бібліотека імені О.Донченка провела годину інформації «Мої права, моє життя» для учнів 7-х класів, конкурс правознавців «Знавці права» для учнів 6-х класів та бесіду-діалог «Мир і дружба – не дива, або знай свої права» для учнів 4-х класів. Бібліотекарі розповіли дітям про права, обов’язки та свободи, визначені Конвенцією про права дитини, навчали правильно реалізовувати їх у повсякденному житті, виховували поважне ставлення до власної особистості та оточуючих.
У читальній залі відділу обслуговування дорослих БСЧ імені М.Лермонтова представлено правову викладку «Неформальний адвокат». Переглянувши її, відвідувачі бібліотеки можуть ознайомиться із основами адвокатської  діяльності і основами чинного законами України.
«Ключі від форту Право» - правознавча година в бібліотеці імені В.Чапаєва, яку для учнів 5-х класів школи №177 провели партнери бібліотеки - курсанти Національної Академії Внутрішніх Справ з метою убезпечити, сформувати внутрішні бар’єри щодо  порушення закону і моральних норм. Діти ознайомилися з основними правами і обов’язками громадянина України; через ситуативні ігри отримали навички орієнтування в різноманітних ситуаціях та вчились правильно застосовувати  набуті знання в повсякденному житті.
«Ми і наші права» - інформаційно-практична година в БСЧ імені О.Гончара, під час якої діти - учні школи №12 з’ясували, які права, обов’язки та відповідальність вони мають. Діти переглянули літературу з тематичних викладок «Захистись!» та «Я – людина! Я маю право»; взяли участь в ситуативних іграх. З кожної теоретично створеної ситуації вони шукали правильний вихід, згадуючи свої права, гарантовані Конституцією України.
В усіх бібліотеках було розгорнуто книжкові виставки правової тематики та оформлено тематичні полиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар