Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 23 березня 2015 р.

Тиждень україно-литовської дружби

21 березня почався Тиждень україно-литовської дружби, старт якому дав круглий стіл за участі литовських бізнесменів, які входять до Асоціації східно-європейського партнерства та інвестицій (REPIA), а також міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавічюса і мера Києва Віталія Кличка.  
В цей же день відкрилась виставка фіналістів Міжнародного конкурсу фотографій "Литва очима світу", в якому взяли участь понад 40 фотографів із різних країн: від Австрії і Італії до США і Канади. 
Активності, спрямовані на широку аудиторію, відбудуться 28 і 29 березня, коли в ТЦ "Атмосфера" на Столичному шосе, 103 приїдуть учасники знаменитого ярмарку литовської кухні і ремесел "Kaziuko mugė". Приєднаються до неї й українські кулінари. Учасники Фестивалю їжі приготують свої варації популярних литовських страв. Всі гості Тижня зможуть взяти участь у рекорді поїдання знаменитого торта Шакотіса, станцювати разом із 50 танцюристами інтерпретацію відомого литовського народного танцю клумпакоіс, а також залишити свої побажання жителям Литви прямо на величезному банері, який уже після завершення Тижня україно-литовської дружби буде переправлений до Вільнюса. Маленькі гості у рамках проекту з картонних цеглин зможуть побудувати цілу вулицю міста Вільнюса, в тому числі президентський палац і міську ратушу. 
Також відвідувачі познайомляться з історичним проектом "Україна+Литва", в якому історики, лінгвісти, культурологи, музиканти і кулінари порівнюють дві країни.
Крім того, в соціальних мережах стартував проект #дякуюлитва, в якому кожний житель України може подякувати Литві за постійну і всебічну підтримку. 
Бібліотеки Солом'янки також долучилися до Тижня україно-литовської дружби. Фестивалі литовської літератури, книжкові полиці і виставки, поетичні і художні вернісажі, години Литви, дні інформування, інформації у власних блогах та на сторінках в соціальних мережах   широко представлені бібліотеками району. 

Джерело: Товариство литовців України 

Немає коментарів:

Дописати коментар