Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 23 листопада 2015 р.

"Не маю зла до жодного народу. До жодного народу в світі зла не маю"

"Толерантність - це гармонія в різноманітті. Толерантність - пошана, ухвалення і розуміння багатої різноманітності культур миру, наших форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності" - записано в "Декларації принципів толерантності" ЮНЕСКО. 
Толерантність - це просування на шляху до істини через діалог і різноманітність думок і позицій. Це спілкування і свобода думки, совісті і переконань, чеснота, яка робить можливим досягнення взаєморозуміння між людьми мирним безконфліктним шляхом, повага або визнання рівності інших, відмова від домінування чи насильства.   
Сьогодні, у складний і неспокійний час, тема толерантності набула особливої актуальності у зв'язку з процесом глобалізації, що зіштовхує релігійні, національні та етнічні ідентичності різних культур і народів. Це одна з центральних проблем як особистісного, міжособистісного, національного, так і глобального порядку.  
"Не маю зла до жодного народу. До жодного народу в світі зла не маю" - портал толерантності в бібліотеках Солом'янки до Міжнародного дня толерантності.
Година відкритого спілкування "Ми всі - діти Землі" відбулась в БСЧ імені О.Гончара
Бібліотека імені О.Новікова-Прибоя підготувала тематичний перегляд "Бібліотека - територія толерантності"
Обмін думками "Мистецтво жити поруч" відбувся в бібліотеці імені І.Багряного
"З казкою по країнах і континентах" подорожували в бібліотеці імені В.Чапаєва. Для своїх віддалених користувачів бібліотека підготувала "Цікаві думки видатних людей про толерантність"
В бібліотеці імені М.Реріха відбулася зустріч з письменником-мариністом, який побував майже на всіх континентах, в різних країнах, і як ніхто знає, що ж воно таке толерантність, Антоном Санченком та презентація його книги "Левантійські канікули". 

Немає коментарів:

Дописати коментар