Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 9 березня 2017 р.

Іван Малкович - лауреат Шевченківської премії

Президент України Петро Порошенко вручив Національну премію імені Тараса Шевченка діячам культури та мистецтва. Церемонія нагородження відбулася у Київському музеї Тараса Шевченка. 
У номінації "Література" премію присудили поету та видавцю Івану Малковичу за збірку "Подорожник з новими віршами".
До книги вибраного Івана Малковича увійшли вірші зі збірок "Білий камінь" (1984), "Ключ" (1988), "Вірші" (1992), "Із янголом на плечі" (1997), "Вірші на зиму" (2006), "Все поруч" (2010), "Подорожник" (2013, перше видання), а також деякі із найновіших поезій. 
Іван Малкович - відомий український поет і видавець, вланик і директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". Дебютував 1984 року зі збіркою "Білий камінь" (видавництво "Молодь"). Автор поетичних книжок "Ключ", "Вірші", "Із янголом на плечі", "Вірші на зиму", "Все поруч" та низки книжок для дітей. Відзначений преміями "Благовіст" (1996), імені В.Свідзинського (2016). Твори Івана Малковича перекладалися російською, польською, литовською, латвійською, грузинською для окремих публікацій в пресі. Є переклади англійською й німецькою мовами.  
"Кожна його книжка знаходить вдячних читачів. Хочу також відзначити роботу видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" під керівництвом Івана Малковича. Ви багато зробили для книговидавничої справи. І особливо - для розвитку дитячого читання" - сказав Петро Порошенко. 
Лауреатом у номінації "Візуальні мистецтва" став Микола Малишко за скульптурний проект "Лінія". 
У номінації "Мизичне мистецтво" премію отримала Богдана Фроляк за симфонію-реквієм "Праведна душа", а також за хорову кантату "Увіт" і музичний твір "Присниться сон мені".
За анімаційний серіал "Моя країна - Україна" у номінації "Кіномистецтво" премію отримав Степан Коваль. 

Джерело: Gazeta.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар