Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 6 березня 2017 р.

Друга школа активних громадян

Початок весни для системи безоплатної правової допомоги у місті Києві відзначився проведенням вже Другої Школи активних громадян. Організатором проведення триденної Школи (з 1 по 3 березня) виступив Четвертий київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги разом з Центральною районною бібліотекою імені Ф. Достоєвського. 
У роботі Школи взяли участь представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в м.Києві, студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ТОВ "Академія адвокатури України", Національної академії внутрішніх справ, інші активісти громадянського суспільства, які цікавляться питанням посилення правової спроможності територіальної громади міста Києва. 
Програма першого дня навчання була насиченою. На ній розглядалися актуальні питання попередження та протидії гендернообумовленого та сімейного насильства, про яку доповідала юрист ГО "Ла Страда-Україна" Анна Саєнко.
Другий день роботи Школи активних громадян було присвячено особливостям створення та функціонування ОСББ, трудовим правам та принципам роботи центрів з надання адміністративних послуг. Спікерами заходу стали фахівці провідних громадських організацій та державних установ. Учасників Школи зацікавила інформація Ілони Мінагіної, начальника відділу (Центру) надання адміністративних послуг Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації, про засади та результати роботи центрів з надання адміністративних послуг, зокреема Слом'янського у місті Київі центру. 
Третій день роботи Школи позначився обговоренням актуальних питань правової та соціальної допомоги переселенцям з тимчасово окупованих територій України. Соціальний працівник ГО "Крим СОС" Анна Трофименко наголосила на тому, що і через три роки після анексії територій АР Крим у громадян УКраїни, які прибули з цих територій в різні регіони України, залишається невирішеним цілий комплекс соціальних  проблем, пов'язаних з житлом, працевлатування, навчанням тощо. На жаль, сьогодні майже відсутні ефективні механізми соціальної підтримки вказаної категорії населення з боку держави, що викликає необхідність залучння для вирішення вказаних проблем широких верств громадськості.
Таким чином, навчання у Другій Школі активних громадян виявилося досить різноспрямованим, присвяченим актуальним проблемам розвитку правової системи та громадянського суспільства України. Учасники заходу відзначили необхідність продовження традицій навчання у Школі активних громадян у майбутньому з метою підвищення рівня правовї обізнаності у сфері практичних механізмів захисту прав людини серед різних осередків громадських активістів.  

Немає коментарів:

Дописати коментар