Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

вівторок, 23 січня 2018 р.

Народжена бути єдиною

22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України.
Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських потріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної та територіальної єдності.
Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.
Абетка історичної пам'яті до Дня Соборності "Народжена бути єдиною".
Бібліотека імені І.Світличного оформила тематичну виставку "Єдина держава - спільна історія".
Бібліотека імені П.Вершигори в партнерстві з ГО "Культура і суспільство" провела патріотичну годину "Соборність, єдність, неподільність". Діти дізналися історію виникнення дня Соборності, значення цьогоо свята для українців. Наприкінці заходу присутні створили ланцюг єдності.
"Соборність назавжди" - таку назву має виставка, переглянути яку запропонували своїм читачам бібліотекарі бібліотеки імені О.Довженка.
Бібліотека "Солом'янська" в рамках власного проекту "Відкриваємо Київ мандруючи" організувала екскурсію своїх користувачів до Музею історичного центру міста Києва у Київському Будинку вчених, де відкрито виставку "Українська революція 1917-1921 рр. Київський вимір". Там вони побачили унікальні документи інагороди, друковані видання, поштові марки, державні банкноти УНР, речі тієї епохи з фондів Музею історичного центру міста Києва, Фундації імені Олега Ольжича, музею Української революції, з приватних полекцій В.Давиденка, В.Киркевича, Л.Тоцького. 
 
Про "Велич України в її Соборності" розповіла своїм користувачам БСЧ імені М.Лермонтова. Працівники БСЧ імені О.Гончара стали учасниками патріотичного батлу "Я люблю Україну" між учнями ЗСШ №12 та №22.
Інформаційну годину "Моя Україна - єдина і вільна, я з нею пов'язую долю свою" провела бібліотека імені О.Донченка. ЦРБ імені Ф.Достоєвського оформила виставку "Свята Софія землі вже збирає і України дві в одну єднає"
 
Діти, що прийшли в цей день до бібліотеки імені І.Багряного, із задоволенням ділилися думками про те, що означає для них Україна, з чим вона дня них асоціюється: Україна - це пшеничне поле, українська пісня, запальний гопак, барвистий віночок, вишивана сорочка - безліч визначень для рідної країни. Діти декламували вірші про нашу Вітчизну, а насамкінець разом з усією країною, яка цього дня демонструє незламну волю бути єдиними і сильними, також міцно взялися за руки. Така об'єднавча акція демонструє рішучість жити разом у своєму домі, що зветься Україною!

Немає коментарів:

Дописати коментар