Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 22 січня 2018 р.

На сторожі добутої волі!..

9 (22) січня 1918 року в Києві був прийнятий Червертий Універсал Української Центральної ради - державно-правовий акт, що проголошував незалежність Української Народної Республіки від Росії. Універсал проголосив УНР "самостійною, ні від кого не залежною, вільною суверенною державою українського народу".
"На сторожі добутої волі!.." - загальносистемний день інформування до 100-річчя Четвертого Універсалу.
Бібліотекарі бібліотеки №13 ознайомили з цією датою своїх наймолодших користувачів та разом з ними оздобили зображений на ватмані тризуб державними кольорами. 
Нинішня Українська держава - це наслідок непростих, часто болісних процесів державотворення на наших землях протягом останнього століття, із здобутками і втратами. З приводу ювілею Четвертого Універсалу поділитися думками з читачами бібліотека імені М.Реріха запросила старшого наукового співробітника Інституту історії України НАН України, кандидата історичних наук Тетяну Євсєєву.
Інформаційну годину для своїх користувачів провела БСЧ імені М.Лермонтова. 
Перегляд літератури "Перша спроба незалежності" провела БСЧ імені О.Гончара. Тематичний перегляд "IV Універсал ЦР: на порозі нової України" провела бібліотека імені О.Новікова-Прибоя
 
"всіх громадян самостійної Української Народньої Республіки кличемо непохитно стояти на сторожі добутої волі та прав нашого народу і всіма силами боронити свою долю від усіх ворогів селянсько-робітничої самостійної Республіки"

Немає коментарів:

Дописати коментар