Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 17 травня 2018 р.

Зберем всі кольори із вишиванок

Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. День вишиванки не має ніякого політичного підгрунтя, свято покликане популяризувати українську культуру і традиції.
"Червоними і чорними нитками" робили перші стібочки на полотні маленькі читачі бібліотеки імені В.Кудряшова. Чудові, яскраві майстер-класи для них провела науковий співробітник Національного музею народної архітектури та побуту України у с. Пирогів, майстер народної творчості України Вікторія Філь.
В бібліотеці імені І.Світличного виготовляли карту та прапор України в 3D форматі
"Моя сорочка вишивана" - майстер клас в бібліотеці імені О.Пироговського.
 
В бібліотеці імені М.Реріха відбулося свято, на яке завітала майстер вишивки Людмила Русанова. Вона розповіла дітям про символіку, яку використовується у вишиваннні, про секрети справжніх майстринь та про магію вишитих українських сорочок та рушників. 
В цей день в бібліотеці було відкрито народознавчу інсталяцію "Всесвіт української хати", на якій представлено старовинні сорочки, рушники та предмети побуту, які використовувались в прадавній хаті: маслянку, ступу, цурку, рубель, посуд. 
 
Бібліотека імені І.Багряного запропонувала своїм користувачам підбірку літератури про традиції українського вбрання, символи та різні техніки вишивки "Вишивана доля. Традиції знаємо, любимо, зберігаємо".
Народознавча година за участю представниці ГО "Культура і суспільство" відбулася в бібліотеці №15.
"Зберем всі кольори із вишиванок" - флеш моб бібліотек Солом'янки.

Немає коментарів:

Дописати коментар