Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 21 березня 2019 р.

Іван Мазепа. Хто він?

Державний діяч і політик найвищого ґатунку, найвправніший дипломат тодішньої Європи, полководець і водночас поет, у поезії якого найсильнішими були патріотичні мотиви, уболівання за долю України… Все це про Івана Мазепу. Різноманітна природна обдарованість поєднувалася в ньому з високою освіченістю.
Вже за життя Івана Мазепу супроводжувало багато легендарних переказів щодо окремих яскравих сторінок його біографії, кількість яких після його смерті збільшувалася і вони ставали справжніми міфами або ж набували гіперболізованого звучання. Бурхлива життєдіяльність Івана Мазепи й до цього часу оповита рядом таємниць та загадкових подій, які ще чекають на своє розкриття.
До 380-річчя від дня народження Івана Мазепи в бібліотеках Солом'янки відбувся загальносистемний день інформації "Іван Мазепа. Хто він?".
БСЧ імені М.Лермонтова підготувала інформацію для віддалених користувачів "З думою про Україну". Бібліотека імені О.Пироговського оформила виставку-портрет "Іван Мазепа - знакова особистість".
"Іван Мазепа - будівничий козацької держави" - тематична виставка в бібліотеці імені О.Довженка. "Іван Мазепа та його внесок в українську культуру" - інформаційна година в бібліотеці імені О.Донченка.  
 
"Мазепа був повний святої любові до України" - літературно-історичний перегляд в бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя. Також бібліотекарі взяли участь в презентації лірико-епічної поеми Галини Запорожченко "Мазепа" в музеї гетьманства. 
 
"Іван Мазепа жив однією думкою: об'єднати українців по обидва береги Дніпра" - книжкова виставка, інформування в бібліотеці імені І.Багряного

Немає коментарів:

Дописати коментар