Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

До Дня Гідності та Свободи

21 листопада 2013 року в центрі Києва почалась масова акція протесту - Євромайдан, який стояв до лютого 2014 року. Це стало знаковою подією в історії України. Саме в цей день відзначають День Гідності та Свободи.
Пропонуємо вашій увазі підбірку фільмів про Євромайдан, яка не залишить байдужим нікого.

"Winter On Fire: Ukraine's Fight for Freedom" ("Зима у вогні: боротьба України за свободу")
У фільмі показані мирні демонстрації студентів в Україні, які за 93 дня переросли в революцію і повноцінний рух за громадянські права. 
"Жіночі обличчя революції"
Документальна стрічка, яка розповідає історії реальних п'яти жінок, що брали участь в Революції Гідності.
"Майдан"
Цей фільм - хроніка подій Євромайдану, від мирних акцій кінця 2013 року до кривавого протистояння протестуючих і міліції. 
"Евромайдан. Черновой монтаж"
Чверть року революції. Від збунтованих, розлючених протестів до народної єдності. Від сотейників та іншого посуду на голові до броників і кийків.від ентузіазму і наснаги від перемоги до скорботи за загиблими. Революція як ейфорія свободи, як сплеск розбудженої честі і гідності, як муки і гіркоту осмислення ціни, як поява нової історії України
"Зима, що нас змінила"
Цикл документальних фільмів про події, які відбувались на Євромайдані під час Революції гідності. 
"Все палає" ("All things ablaze") Свідчення на лінії вогню
Цей фільм не про революцію, що змінила УКраїну взимку 2013/2014. Він радше показує універсальну схему певного роду повстань і протестів - тих, котрі закінчуються кровопролиттям. Спочатку благородне прагнення до свободи стикається з темними силами репресивної влади. Потім, після сум'яття і хаосу, праведний гнів людей змінюється на чисту лють. Після перших втрат з обох боків, незалежно від того, що зовні виглядає чорним і білим, грань між добром і злом починає стиратися в епіцентрі битви. Врешті-решт - все палає.  
"Сильніше ніж зброя"
Фільм показує еволюцію українських реалій від стихійної спроби захоплення Адміністрації Президента 1 грудня до кривавих боїв в руїнах Донецького аеропорту.
"Бійна на Майдані" ("Maidan Massacre")
Фільм-розслідування американського режисера про трагічні події на Майдані. 
Документальний фільм Антіна Мухарського "Майдан. Мистецтво спротиву"
Документальний фільм, який показує події Революції Гідності з точки зору мистецтва. Основну історію в кадрі розповідає сам режисер. 
"Перша сотня"
Фільм розповідає про громадських активістів Революції Гідності, які пройшли тяжкий шлях з перших днів Майдану. Пройшли крізь надії та розчарування,  міжність та зрадництво, крізь війну, кров та сльози, втрати та перемоги, але зберегли свою честь і гідність. 


Джерело: OBOZREVATEL

Немає коментарів:

Дописати коментар