Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 27 вересня 2021 р.

Про конкурс професійної майстерності «ПРОЧИТАННЯ ВУЛИЦЬ»

Традиційно до Всеукраїнського дня бібліотек Бібліотеки Солом'янки проводять конкурси професійної майстерності. Це були конкурси на виготовлення рекламних постерів для сучасної української книги, на створення логотипів бібліотек, коміксів про бібліотечну роботу, на кращу книжкову виставку, написання есе, на кращу організацію війського-патріотичного виховання в бібліотеці. Ми шукали ідеї для залучення нових користувачів та ідеї для кращої реклами послуг бібліотек, перевтілювались в літературних героїв. Щороку бібліотекарі навчались чомусь новому, підвищували свою майстерність, розкривали творчий потенціал. 
В 2021 році ми вирішили провести конкурс на кращу літературно-краєзнавчу відеоподорож Солом'янкою.
Конкурсні роботи будуть представлені на сторінці Публічні бібліотеки Солом'янки у facebook.
Оголошення переможців - 30 вересня.

ПОЛОЖЕННЯ
про загальносистемний конкурс професійної майстерності
на кращу літературно-краєзнавчу відеоподорож Солом’янкою
«ПРОЧИТАННЯ ВУЛИЦЬ»

1. Загальні положення

1.1 Це Положення регламентує порядок проведення конкурсу професійної майстерності на кращу літературно-краєзнавчу відеоподорож Солом’янкою «Прочитання вулиць» (далі – Конкурс).
1.2 Конкурс проводиться до Всеукраїнського дня бібліотек в рамках краєзнавчої діяльності бібліотек щодо сприяння реалізації Міської цільової програми розвитку туризму в місті Києві на 2019-2021 роки, Міської цільової програми «Охорона та збереження культурної спадщини міста Києва» на 2019-2021 роки та відповідно до Плану роботи бібліотек ЦБС Солом’янського району м. Києва на 2021 рік.
1.3 Організатором Конкурсу є адміністрація ЦБС Солом’янського району м. Києва.

2. Мета і завдання Конкурсу

2.1 Мета Конкурсу:
  • підвищення престижу бібліотеки та професії бібліотекаря;
  • привернення уваги мешканців до історії, назв і походження вулиць та місцевостей Солом’янського району за допомогою засобів візуальної культури.
2.2 Завдання Конкурсу:
створення відеороликів, що привертають увагу та активують інтерес до історії Солом’янського району м. Києва, виявлення невідомих, цікавих фактів про район;
популяризація активного дозвілля й відповідної науково-популярної літератури;
залучення нових читачів різних вікових категорій;
творчий розвиток бібліотекарів, покращення навиків роботи з пошуком та систематизацією інформації.

3. Вимоги до конкурсних робіт

3.1 Кожна конкурсна робота повинна відповідати критеріям: художньо-емоційного впливу, естетичності оформлення, творчого характеру і оригінальності замислу.
3.2 Роботи подаються у формі відео. В дописі до конкурсної роботи вказується назва бібліотеки, повне ім’я автора, назва роботи і короткий опис / анотація.
3.3 Програми для створення відеороликів – Videopad Editor, Movavi, Pinnacle або будь-який інший відеоредактор. Формат файлу - .mp4. Шаблон для експортування відео – YouTube 720p або YouTube HD1080p.
3.4 Тривалість відеороликів – від 3 до 10 хв.
3.5 Не допускається використання відео, запозиченого з Інтернету, забороняється копіювання та запозичення тем.
3.6 Кожна відеробота має містити логотип бібліотек ЦБС Солом’янського району.

4. Учасники Конкурсу

4.1 В Конкурсі беруть участь бібліотеки, що входять до складу ЦБС Солом’янського району м. Києва. Всі працівники бібліотек мають право брати участь у підготовці конкурсних робіт. До участі в Конкурсі можуть бути залучені користувачі бібліотек.
4.2 Відповідальним за організаційний супровід Конкурсу є відділ методично-інноваційної роботи ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

5. Умови та терміни проведення Конкурсу, оцінка робіт та нагородження переможців

5.1 Конкурс проводиться з 1 по 26 вересня 2021 року.
5.2 Конкурсні роботи подаються тільки в електронному вигляді.
5.3 На Конкурс можна подавати як індивідуальні, так і колективні роботи.
5.4 Оцінку конкурсних робіт здійснює журі, до складу якого включаються головні та провідні спеціалісти, представники бібліотек.
5.5 При оцінці робіт журі враховує оригінальність творчого рішення, винахідливість, творчий підхід, точне відображення ідеї, легкість і позитивність сприйняття, повнота розкриття теми, відповідність вимогам.
5.6 Конкурсні роботи надаються в ЦРБ імені Ф.Достоєвського та надсилаються на її електронну адресу library1@ukr.net до 26 вересня 2021 року. Журі Конкурсу одночасно оцінює конкурсні роботи відкритим голосуванням.
5.7 Журі Конкурсу забезпечує висвітлення Конкурсу на сайті ЦБС Солом’янського району м. Києва та в соціальних мережах.
5.8 Підсумки Конкурсу будуть публічно оприлюднені на сайті ЦБС, в блогу «Солом’янка бібліотечна» та соціальних мережах впродовж тижня з дня завершення Конкурсу.
5.9 Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами.

Немає коментарів:

Дописати коментар