Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 19 квітня 2023 р.

Популяризація електронної демократії, формування знань і навичок користування її інструментами в Бібліотеках Солом’янки


1. З метою забезпечення вільного доступу громадськості до інформації органів державної влади, розвитку електронної демократії, популяризація інструментів електронної демократії та підвищення рівня залучення громадян до їх використання створено блог «Солом’янка-ПДГ»: Пункт доступу громадян до інформації органів державної влади та європейської інформації ЦРБ імені Ф.Достоєвського Солом'янського району м.Києва http://pdg-solom.blogspot.com
Середньорічна кількість переглядів блогу – 6,6 тис.
В 2022 році в блогу розміщено 108 публікацій, кількість переглядів блогу - 7455
Протягом І кварталу 2023 року в блогу розміщено 22 публікації. Кількість переглядів блогу – 1630

2. Створено систему посилань з блогу «Солом’янка-ПДГ» на офіційні інформаційні джерела органів влади всіх рівнів

3. З метою надання вільного, безкоштовного доступу до інформаційних ресурсів про ЄС та євроінтеграцію України в блогу «Солом’янка-ПДГ» ЦРБ імені Ф.Достоєвського створена сторінка «Європейська інформація»
Кількість звернень на сторінку в 2022 році – 256, в І кварталі 2023 року – 50

4. «Е-урядування» - надання доступу до систем локальних інформаційних мереж та сегментів глобальної інформаційної мережі, до Кабінету електронних ресурсів через блог «Солом’янка-ПДГ»
36 звернень в 2022 році, 11 – в І кварталі 2023 року

5. З метою підвищення рівня залучення громадян до використання інструментів електронної демократії бібліотеками ЦБС Солом’янського району надаються безкоштовні неформальні освітні послуги: проведення тренінгів та навчань з основ комп’ютерної грамотності для літніх людей, допомога в реєстрації на веб-порталах, створення особистих кабінетів тощо.
В 2022 році проведено 192 навчання з ІТ для користувачів, кількість користувачів, які пройшли навчання – 463 особи. В І кварталі 2023 року – 191 навчання, 607 осіб.

6. З метою формування навичок користування інструментами е-демократії серед людей літнього віку надається допомога користувачам бібліотек в проходженні та освоєнні користувачами бібліотек Освітніх серіалів на Національній онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта»

7. З метою надання оперативної інформації для вирішення правових та соціально-побутових та проблем користувачів; формування правової культури та правової свідомості; підвищення рівня обізнаності населення проводяться правові семінари, вебінари в партнерстві з Правобережним київським міським центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та заходи, спрямовані на формування правової культури та правової свідомості в суспільстві, підвищення рівня знань громадян щодо гарантованих їм прав в різних сферах життя

Немає коментарів:

Дописати коментар