Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 15 липня 2013 р.

Єдина родина - єдина Україна!

Всім відомо, що сім'я - це найважливіше, що є у людини. Саме рідні та близькі завжди надають допомогу та підтримують в горі і радості. Сім'я - це місце, де завжди можна бути самим собою, не боячись бути смішним і незрозумілим. Батьки і діти, брати і сестри, бабусі і дідусі - всі повинні дорожити сімейними цінностями.
8 липня у більшості країн світу шанують важливість сім'ї, любові та вірності. Створити гармонію в сім'ї - завдання кожного.
В Україні це свято почали офіційно відзначати з 2011 року. Відповідний указ підписав Президент України Віктор Янукович.
В Росії Всеросійський день сім'ї, любові і вірності почали відзначати в 2008 році. Поява свята була пов'язана з проведенням заходів у рамках року сім'ї. Ініціатори проведення - депутати Державної Думи. Їх пропозицію підтримали навіть усі релігійні організації, оскільки свято прославляє духовні цінності, які важливі для будь-якої церкви.
Також у цей день вшановується пам'ять святого подружжя Петра і Февронії. Вони визнані покровителями християнського шлюбу.
День сім'ї, любові і вірності вже має свої традиції. Так, в Росії в це свято прийнято вручати сімейні медалі. Такі медалі виготовляють в формі ромашки. 

Сьогодні існує безліч державних програм, спрямованих на підтримку сім'ї. В бібліотеках нашого району свято відзначали загальносистемним тижнем сім'ї та популяризації сімейних цінностей "Єдина родина - єдина Україна". Насиченою була його програма. Це родинні свята, конкурсно-розважальні програми, вечори колискової пісні тощо.
Виставка вишитих рушників, одягу та картин "Україна вишивана", виготовлених руками матусь та бабусь читачів, була представлена в бібліотеці імені В.Чапаєва.
 
Народознавчу виставку "Через роки, через відстані вишивка цвіте" підготувала бібліотека імені М.Реріха. На ній представлені вишиті одяг та рушники ХІХ - початку ХХ століття як вічні символи української родини.


Бесіда-гра "Традиції моєї сім'ї" відбулася в бібліотеці імені О.Пироговського.
Також бібліотека підготувала для своїх користувачів виставку "Тільки родина, як зірка єдина - твій порятунок, твій вірний причал".



В бібліотеці імені В.Кудряшова відбулася презентація пам'яток для батьків "Традиції сімейного читання" та "Десять порад, як зацікавити дітей читати".
Бібліотека імені І.Багряного підготувала виставку дитячих малюнків "Родина очима дитини"
В дитячих роботах віддзеркалився соціальний та духовний світ нашого суспільства: ось сім'я кумедних та лагідних ведмедиків, а це - сім'я роботів; тут - сімейний човен впевнено долає водяний простір, а на іншому малюнку - двері затишного будиночку щільно зачинені від сторонніх. А це - проблема нашої країни - неповна сім'я.
На малюнку Ольги Рак - дружна сім'я. Нехай таких щасливих сімей буде якомога більше!

Немає коментарів:

Дописати коментар