Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

"Хай небеса достойно веселяться..."

"Хай небеса достойно веселяться, 
хай радіє земля, 
хай святкує увесь світ видимий і невидимий, 
бо Христос устав, радість вічна"

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Великдень

Великоднім святам завжли передують великі приготування і багато праці: прибирання в оселях, шиття та вишивання нового одягу, фарбування та розпис яєць, випікання смачної паски та готування святкової їжі. А ще оздоблення своїх домівок Великодніми сувенірами.

Готувались до Великодня і в наших бібліотеках.


Комплекс заходів підготувала бібліотека імені І.Багряного: офомила народознавчий куточок, який представляє літературу про Великодні звичаї та традиції та провела народознавчу годину, під час якої розповідали про особливості святкування Пасхи в країнах західної Європи, а також оформила виставку творчих робіт юних майстринь гуртка "Таланти і шедеври".


Народознавчу годину «Поки українці пишуть писанку, злий Пекун не переможе!» та майстер клас з писанкарства в бібліотеці імені В.Кудряшова провели Мирослава Татарчук, старший науковий співробітник науково-дослідного відділу народного мистецтва та фольклору Національного музею народної архітектури та побуту України та Василь Легкий, співробітник Національної Академії мистецтв. Пані Мирослава та пан Василь під звуки народної музики, записаної ними у різних етнографічних експедиціях, пояснювали, допомагали, долучали дітей до мистецтва писанкарства.


Про історію писанкарства, її різновиди та значення орнаментів, техніку розповідалось на зустрічі з першокласниками в бібліотеці імені М.Бажана. Діти намалювати писанку, втілюючи всю свою фантазію і талант.


Народознавчу годину "Великдень в Україні" провела бібліотека імені О.Донченка.
Великодні символи різними методами: витинанка, писанка, оздоблення стрічками, квілінг тощо виготовляли в бібліотеці імені В.Чапаєва

 

Зі святом Великодня! Миру та злагоди Вашим оселям!

Немає коментарів:

Дописати коментар