Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

Аватари всесвітньої павутини

Сьогодні Інтернет - це невід'ємна частина нашого життя. Це величезне сховище інформації та думок, він може використовуватись у якості широкої бази знань та сприяти покращенню послуг для людей. Це спосіб передачі та обміну інформацією...
4 квітня світова спільнота відзначала відносно нове свято – Міжнародний день Інтернету, яке вже стало невід’ємною частиною життя й українців. Неабияких розвиток Інтернет-технології спонукало до активних творчих ідей бібліотеки нашого району. «Аватари всесвітньої павутини» - загальносистемний інформаційний калейдоскоп
В бібліотеці імені В.Чкалова для старшого покоління відвідувачів було проведено майстер – клас «Як зробити аватарку». Тема була обрана недаремно, оскільки є надзвичайно актуальною серед юних та молодих користувачів Інтернет ресурсів. Тож заохочення і залучення старшого покоління - актуальна та необхідна справа. 
Учасники майстер - класу не лише отримали практичні навики по створенню та завантаженню аватарки, але й навчилися створювати власну сторінку в соціальній мережі Facebook.
БСЧ імені М.Лермонтова підготувала інформаційну викладку «Онляндія – безпечна ВЕБ-країна». Відвідувачі ознайомились з історією виникнення глобальної мережі Інтернет, сучасним її розвитком та правилами безпечного користування ним дорослими і дітьми.
Читачі відділу обслуговування дорослих БСЧ імені О.Гончара здійснили віртуальну подорож «На хвилях Інтернету». Для учнів молодших класів оформлена інформаційна виставка «Інтернет: правила моєї безпеки».
 
Інтернет - павутиння міцно тримає у своїх тенетах усіх, хто наважився хоч раз скористатись ним. За допомогою всесвітньої мережі ми розсунули інформаційні кордони та побудували комунікативні канали. Інтернет – це особливий світ, де люди зустрічаються, знайомляться, розмовляють, сперечаються, обмінюються думками тощо. Швидкість, одночасність, прилюдність інтернет–контактів породжує новий стиль спілкування. Йому властиві невимушеність, спонтанність, демократичність. Спілкуватись дуже хочеться, а безграмотність у багатьох інтернет – користувачів підліткового віку вражаюча. Як вони виходять із такого становища? – поцікавились бібліотекарі бібліотеки імені І.Багряного під час обміну думками "Пишу як чую: прикольно чи смішно?" 
Читачі дізналися в бібліотеці про основні «заповіді» мережевої моралі, про правила спілкування в Інтернеті – нетикет, про комп’ютерний сленг, смайли, про безпечне користування мережею. У свою чергу вони розкрили свої «секрети» інтернет – спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар