Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

неділю, 5 квітня 2015 р.

Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає!

Як доживих джерел глибоких,
Ми припадаємо до книг...
Нас поведуть вони у мрію,
Щоб розпізнати суть буття,
Прийдешні нам шляхи відкриють
І стануть школою життя.
Щорічно в перший місяць весни відбувається одна із значущих подій бібліотечного життя - Всеукраїнський тиждень дитячого читання. 
Тиждень дитячого читання - це свято книги і читання, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг. Цього року в бібліотеках ЦБС Солом’янського району весело і жваво пройшов святковий експрес «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає!». На читачів чекали дивовижні мандрівки, знайомства з неосяжним всесвітом книг.
Театр, театральне мистецтво багато століть є для людства незмінно улюбленим, особливим, часом загадковим, видом мистецтва. Театр - це завжди атмосфера свята, духовності, високої культури. Батьківщиною театру вважають Грецію, хоча згадка про перший театральний досвід датується 2500 роком до нашої ери і пов’язана з Єгиптом. Театральне мистецтво України теж бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях та обрядах. 
До Міжнародного дня театру бібліотекарі відділу обслуговування дорослих БСЧ імені О.Гончара провели мистецький перегляд «Театральні обрії», мета якого - поглибити і узагальнити знання молоді про театральне мистецтво, розвиток театрального мистецтва в Україні, про культуру поведінки у театрі, а також розвивати потребу, бажання відвідувати театри. Книжково-ілюстративна виставка, присвячена київським театральним митцям, стала чудовим доповненням до заходу.

Бібліотека імені П.Вершигори підготувала для своїх користувачів книжкові виставки «Для тих, хто не любить читати» та «У світі пригод і фантастики». Крім того, до 210-річчя від дня народження Г.Х.Андерсенна провела літературну мандрівку до країни казкових героїв письменника.
В тижневу подорож відправився святковий експрес в ЦРБ імені Ф. Достоєвського. Літературно-розважальна подорож передбачала кілька цікавих зупинок. На першій зупинці «Казколяндія» - країна дитинства» діти перевірили свої знання про улюблені казки. Друга зупинка - народознавча, присутні з задоволенням знайомилися і відповідали на запитання про житло, його символіку і традиції в житті українців. Інші зипинки теж були цікавими і пізнавальними: «Географічні курйози, парадокси, цікавинки», «Писанка як символ Всесвіту» (майстер-клас із виготовлення писанок), «Великдень в стилі хенд-мейд», «Ретро мультляндія».
В БСЧ імені М.Лермонтова для дітей, батьків та керівників дитячого читання організовано комплекс заходів: книжковий майданчик «Країна читання», годину фантазера «Вирушаємо в науку» та інформ-коктейль для дошкільнят та їх батьків «Торбинка цікавинок».
Неймовірно насиченим був Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотеці імені В.Чкалова. Він подарував чимало цікавих миттєвостей відвідувачам бібліотеки. Бібліотекарі підготували багато літературних конкурсів та вікторин, зустрічі з літературними героями, різноманітні книжкові виставки. Читачі отримали від бібліотекарів майстер клас з виготовлення поробок із звичайної газети: вишуканої квітки, гірлянд із сердечок та корони для принцеси.
Комплекс заходів «Книжкові мости єднають серця» провели бібліотекарі відділу обслуговування дорослих БСЧ імені О.Гончара: літературний мікс «Канікулярне Прочитання», перегляди книжкових виставок, розважальні міні – вікторини, бібліопоради для батьків «Що і як читати з дітьми», екскурсії до музейних кімнат бібліотеки.
У Всесвітній день поезії в бібліотеці звучала потужна хвиля української поезії. 
Квест "Книга - SOS!" довів - в бібліотеці цікаво.
Вікторина, проведена у Всесвітній день театру, розкрила деякі секрети, заховані за театральними лаштунками.
Потужний заряд енергії і гарного настрою отримали читачі в День гумору. 
В день народження письменника-казкаря Ганса Крістіана Андерсена, що є також Міжнародним днем дитячої книги, відвудувачі ознайомились з книжковою виставкою, до якої додавали чудову приправу: малюнки на сюжети творів Майстра дитячого слова.
А ще... готували Великодні сувеніри... 
та отримували задоволення від спілкування з Книгою. Адже книга - найбільше диво на Землі.

Із книгою і словом поріднися,
Хай буде книга - твій насущний хліб.
Той зачерпни із неї і напийся
Снаги, що в серці залишає слід.

Немає коментарів:

Дописати коментар