Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 18 квітня 2016 р.

Політ людини в космос: віхи великого шляху

Вабливе безмежжя космосу, міріади зірок, невичерпна глибина всесвіту з давніх-давен були об'єктом людського пізнання, людської фантазії. Полинути в блакить земної атмосфери, в космос, пізнати, що там є та що там відбувається - ось до чого завжди прагнула людина.
І ось це відбулося! 12 квітня 1961 року. Людина у космосі. Юрій Гагарін. Люди планети Земля, тамуючи подих, стежили за першим космічним польотом. Він тривав близько двох годин (108 хвилин), але всім здався вічністю. Це було справжнє свято...

Успіх радянської космонавтики пов'язаний з генієм однієї людини - українського вченого, конструктора Сергія Павловича Корольова, особа якого була засекреченою до його смерті в 1966 році. В історію освоєння космосу немало славних сторікон вписали й інші українці: конструктори Олександр Засядько, Михайло Янгель та Володимир Челомей, винахідники Микола Кибальчич та Юрій Кондратюк, творець ракетних двигунів Валентин Глушко, космонавти Георгій Береговий, Павло Попович, Віталій Жолобов, Георгій Шонін, Леонід Кизим, Володимир Васютін  та багато інших.  
До української космонавтики привертають увагу і досягнення першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка, який в 1997 році взяв участь в експедиції міжнародного екіпажу на борту американського шатлу "Колумбія". 
Сьогодні Україна входить до переліку перших космічних держав.
"Політ людини в космос: віхи великого шляху" - загальносистемний день інформації в бібліотеках Солом'янки до 55-річчя з дня першого польоту як можливість згадати історію підкоренння космосу, поглибити пізнання в галузі космонавтики, помандрувати у думках на Місяць та інші планети.
"Далекий зірковий світ" ліпили з пластиліну в бібліотеці імені О.Пироговського
Інформаційну підтримку в підготовці до шкільної вікторини отримали старшокласники ЗСШ №52 в бібліотеці імені П.Вершигори.
Тематичну виставку "Сторіками космічного літопису" підготувала бібліотека імені О.Пироговського.
Книжково-ілюстративну виставку "Дорога в космос" підготувала бібліотека імені О.Довженка
Бібліотека імені В.Чкалова за допомогою свого партнера - Малої Повітряної Академії створила для своїх користувачів майже справжній "Авіакосмічний простір" , провела годину корисної і цікавої інформації.
Інформаційну годину "Крізь терни - до зірок" провела бібліотека імені О.Донченка
Бібліотека імені В.Чапаєва оформила виставку дитячих малюнків "Космос розкриває таємниці".
"Зоряними шляхами" - квест в БСЧ імені О.Гончара
Велику космічну подорож "Всесвіт нам бентежить мрії" здійснили користувачі бібліотеки імені І.Багряного
Бібліотекарі бібліотеки імені О.Новікова-Прибоя організували екскурсію свіоїх читаяів до Малої повітряної академії.

Немає коментарів:

Дописати коментар