Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 27 квітня 2016 р.

Чорнобильська тризна

Чорнобиль. Він приніс людям горе, страждання. Втратили життя землі і ріки, опустіли донедавна мальовничі села, радість покинула людей. Хто буде відповідати за кожну людську душу, за кожне страждання дитини, за кожну сльозу матері?  Хто в цьому винен?
Ми, люди! Наша байдужість, легковажність, бездумність, безвідповідальність, непомпетентність.
Чорнобиль - важкий, болісний урок, і забути його неможливо. 
26 квітня, в день, коли почався відлік Чорнобильської катастрофи, яка вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди та трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління, в бібліотеках Солом'янки відбувся загальносистемний реквієм "Чорнобильська тризна".
Бібліотека імені П.Вершигори організувала зустріч своїх читачів з письменником Олександром Есауловим, особливе місце в торчості якого займає тема Чорнобильської трагедії. В 1986 році Олександр Юрійович працював заступником голови Прип'ятського міськвиконкому, брав участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Під час зустрічі письменник презентував свою нову книгу "Мамо, а що це було?"
Зустріч з О.Есауловим була організована і БСЧ імені О.Гончара.
Зустрілись з Володимиром Шовкошитним і читачі бібліотеки імені М.Реріха
Бібліотека №13 оформила книжково-ілюстративну виставку "Є межа у печалі, тривога не має межі".
Бібліотекарі бібліотеки імені П.Вершигори разом зі своїми читачами відвідали Національний музей "Чорнобиль"
Бібліотека імені О.Пироговського разом зі школою №43 провели годину пам'яті "Весна солов'їна в чорній хустині"
Комплекс заходів відбувся в бібліотеці імені О.Донченка
В бібліотеці імені П.Вершигори відбувся урок - спогад "Чорнобиль! Його забуть не дозволить майбутнє". Своїми спогадами з присутніми поділилась зав. бібліотекою, Наталія Профатило, яка проживала в м.Чорнобиль і 1986-го була евакуйована. 
Невигадані історії тих, хто втратив домівку і тільки раз на рік навідується до рідних могил; хроніки з життя тих чорнобильців, що залишилися на небезпечних для життя територіях, переповіли дітям бібліотекарі бібліотеки імені І.Багряного.
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбулась зустріч студентів Київського електро-механічного коледжу з письменником Анатолієм Самойленком, автором поеми "Чорні жнива", присвяченої світлій пам'яті вогнеборців Чорнобиля, який свєю творчістю дозволяє осмислити Чорнобильську катастрофу, розкрити правду про події, перейнятись людським болем та стражданнями. 
В бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбулась зустріч з ліквідатором аварії на ЧАЕС В.Бойком. Віктор Миколайович презентвував молоді першу збірку своїх віршів "Між людьми нескорений живу". До заходу бібліотекарі оформили книжково-ілюстративну виставку "Чорнобиль: наша печаль і скорбота".
Бібліотека імені М.Реріха презентувала авторську виставку художниці і поетеси Надії Василенко-Кровянської "Ангели Чорнобиля" як данину пам'яті та засторогу людській халатності та безвідповідальності.  

Немає коментарів:

Дописати коментар