Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Війна чужа, неждана, непотрібна

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які протягом десяти років брали участь у війні на території цієї країни. 
Афганістан. Синонім лиха, справжнього людського пекла. Через війну в Афганістані пройшли майже 160 тисяч українців. В страхітливому полум'ї війни народжувались молоді солдати і командири, які з перших днів служби пізнали ціну житя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки та взаємопідтримки, склали іспит на зрілість, мужність і гідність. За кожним воїном-афганцем - своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя.
"Війна чужа, неждана, непотрібна" - день інформаційно-патріотичного інформування в бібліотеках Солом'янки.
"Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя". В бібліотеці №13 відбулась зустріч з письменником, учасником бойових дій в Афганістані Ігорем Рубцовим. До заходу бібліотекарі оформили тематичну виставку "Час і досі не загоїв рану...".
"А біль Афганістану в душі чомусь не замовкає" - виставка-вшанування в бібліотеці імені П.Вершигори 
"Їх покликав Афган" - тематична викладка в бібліотеці імені І.Світличного.
"Свистіли кулі над Афганом" - Спогадами про страшну війну з читачами бібліотеки імені П.Вершигори поділився Віктор Пустовий - воїн-інтернаціоналіст, старшина роти десантно-штурмового батальйону, талановитий музикант. 
"Відлуння Афганських гір" - інформацію для віддалених користувачів підготувала БСЧ імені М.Лермонтова
Про подвиг та героїзм українців, появлений під час виконання свого військового обов'язку в Афганістані, про ветеранів-афганців, які сьогодні продовжують захищати Україну, дізнались читачі бібліотеки імені О.Новікова-Прибоя під час тематичного книжкового перегляду "Вже далеко Афган... А події криваво-прокляті ще й досі живуть у мені".  
Історичну годину "Ніхто не народжений для війни" провела БСЧ імені О.Гончара
"Поетичне вшанування подвигу ВОЇНА" - концерт за участю Інни Ковальчук, Тетяни Іванчук, Лесі Пронь та Олександра Гордона, організований бібліотекою імені О.Новікова-Прибоя.   

Немає коментарів:

Дописати коментар