Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 27 листопада 2017 р.

Тридцять третя весна в ХХ сторіччі

Пам'ять від жаху кричить,
Серце від болю щемить,
За убієнних безвинно
Синів і дочок України!

"Тридцять третя весна в ХХ сторіччі" - загальносистемний реквієм за жертвами голодомору в бібліотеках Солом'янки.
Годину-реквієм "Великий голод - вічний гріх" провела БСЧ імені М.ЛермонтоваПід час заходу діти переглядали документальну стрічку "Голодомор. Великий злам".
Година спілкування на тему "Злочин влади - трагедія народу" була проведена бібліотекою імені І.Світличного в гімназії № 178. На зустріч з учнями був запрошений відомий історик, краєзнавець та письменник Роман Коваль.  
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбулась презентація-дискусія роману "Дорога на Асмару" Сергія Сингаївського та роману "Тема для медитації" Леоніда Кононовича. Презентували книги письменник, перекладач Сергій Сингаївський та кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України НАН України Тетяна Євсєєва. Модератор зустрічі - PR-директор видавництва "Кальварія", історик Ксенія Мацкевич. 
Темі "Голодомору в художній літературі" присвячена публікація в блогу бібліотеки імені І.Світличного. Також бібліотека підготувала тематичну виставку "Скошені голодом".
Годину роздумів "Наслідки й уроки великого голоду" провела бібліотека імені О.Донченка
"Великий голод - вічний гріх з лихої прихоті й сваволі" - книжково-ілюстративна виставка в бібліотеці імені О.Пироговського
"Україна 1932-1933: у безодні пекла" - тематична книжкова виставка в бібліотеці імені В.Кудряшова.
Бібліотекарі бібліотеки імені І.Багряного провели інформування мешканців мікрорайону про особистість Джеймса Мейса - дослідника голодомору в Україні, іменем якого було перейменовано вулицю Колективізації. 

Немає коментарів:

Дописати коментар