Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 14 лютого 2018 р.

Бібліогравітація: від серця до серця

День Святого Валентина, або День Закоханих - щорічне свято, яке припадає на 14 лютого.
Традиційно на День всіх закоханих люди дарують один одному різні ласощі у формі сердечок, квіти і маленькі сувенірчики. Повелось це ще з Середньовіччя. Як писав літописець Семюель Пепіс в ХVII столітті, 14 лютого закохані обмінювались маленькими подаруночками: рукавичками, перснями, ласощами. Та незмінними атрибутами свята залишаються валентинки, червоні троянди, голуби і купідончики. В різних країнах світу його відзначають по-різному. В Україні проводяться пластові вечірки, флеш-моби та заходи в бібліотеках.
"Бібліогравітація: від серця до серця" - День відкритих сердець в бібліотеках Солом'янки. 
"Я - закохалася" - таку назву мало свято, яке організували працівники бібліотеки імені І.Світличного спільно з бібліотекою гімназії № 178 та ДМШ № 15. В програмі свята відбулась презентація одноіменної книги відомої української письменниці, голови Спілки дитячих письменників України, волонтера Марії Морозенко. В приміщенні бібліотеки оформлена виставка "Під знаком Купідона".
Маленькі користувачі бібліотеки №13 під час творчої години намалювали в подарунок своїм мамам святкові валентинки
 
Бібліотека імені П.Вершигори оформила виставку-настрій "Дивосвіт любові", розповіла своїм віддаленим користувачам, як відзначають День святого Валентина в інших країнах. "Усе любов'ю зміряне до дна" виставка-інсталяція в бібліотеці імені О.Пироговського.  
 
"Любов торкається душі" - виставки-інсталяції в бібліотеці "Солом'янська", "Під знаком Купідона" - в БСЧ імені М.Лермонтова. 
 
 
"Любові сповнені серця" - тематична виставка в БСЧ імені О.Гончара. Такж бібліотека провела майстер клас з виготовлення "валентинок".
 
В бібліотеці імені О.Донченка відбулась романтична година "І до мене приходить хвилина прекрасна", оформлена книжково-ілюстративна виставка. Майстер клас із виготовлення "валентинок" відбувся в бібліотеці №11. 
 
Радісний і святковий настрій в бібліотеці імені І.Багряного створили романтичні куточки з книжками про любов та "сердечною" атрибутикою
Старокиївська легенда
Існує легенда, яка розповідає про перебування святого Валентина в Україні, а точніше в Київській Русі. Свята Ольга та Валентин, за переказами, допомогли двом молодим киянам зберегти та зміцнити свою любов. Легенда унікальна тим, що немає тут незадоволених батьків, які були проти одруження дітей, немає скандалів і примирень, зате є дух справжнього, особливого Києва. А "мораль байки", як то кажуть, така: закоханих навчили, що одружуючись, вони не повинні відмовлятись від особистого покликання. Хто знає,чи було таке насправді, але на те вони й легенди... 

Немає коментарів:

Дописати коментар