Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

вівторок, 10 квітня 2018 р.

Христос Воскрес! Великий день надії і чудес!

Разом з пробудженням природи від зимового сну на нашій землі, в Україні, починається цикл народних весняних свят. Ці свята пов’язані зі стародавніми віруваннями, звичаями. Головним святом весняного циклу є Великдень — найбільше християнське свято. Великдень — день Воскресіння Ісуса Христа. «Воскрес Христос, і життя панує»,— так писав святий Іван Золотоустий. Готувались до Великодня протягом усього посту. Жінки розписували писанки. Яйце — це символ життя, весни, сонця, символ Воскресіння Христа. У момент воскресіння Христа каміння на Голгофі перетворилося на червоні яйця. Писанки розмальовували не простими візерунками, у кожен символ наші предки вкладали певний зміст. У нас в Україні найчастіше розписували писанки дівчата. Кожне яйце вони купали у трав’яних фарбах, після цього їх розмальовували.
Готувались до Великодня і в наших бібліотеках. Було проведено багато різноманітних майстер класів: з писанкарства (бібліотека імені І.Світличного, БСЧ імені М.Лермонтова, ЦРБ імені Ф.Достоєвського), з виготовлення великоднього кошика з курчатком та крашанками (бібліотека імені І.Світличного), з прикрашання яєць методом декупажу (бібліотека №13), з виготовлення великодніх листівок в техніці скрапбукінгу та витинанки (бібліотека імені П.Вершигори), яєць із паперу (БСЧ імені О.Гончара, бібліотека імені І.Багряного), "Великоднє родинне дерево" (бібліотека імені О.Донченка), "Дерево життя" (бібліотека імені О.Новікова-Прибоя).
В бібліотеках були оформлені виставки: "Великдень - дар нового життя" (бібліотека №13), "Великдень на дворі і писанка на столі", "Веселі барви Великодня" (бібліотека імені П.Вершигори), "І святкує світ увесь, бо в цей день Христос Воскрес!" (бібліотека імені О.Пироговського), "На Великдень сонечко сяє" (БСЧ імені О.Гончара), "Величне свято Воскресіння" (бібліотека імені О.Донченка), "З Великоднем!" (бібліотека імені О.Новікова-Прибоя)
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар