Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 23 березня 2020 р.

Бережімо воду!

Вода - колиска життя. Без неї неможливе існування жодної з відомих форм живих істот - рослин, тварин, бактерій і інших. Людина також не може прожити без води. Наше тіло на 80% складається з цієї унікального речовини, у водному середовищі відбуваються всі обмінні процеси в організмі.
Вода потрібна нам кожного дня - ми використовуємо її для пиття, приготування їжі, миття, охолодження, нагрівання й майже на кожному етапі виробництва товарів. Хоча понад 70% поверхні Землі вкрито водою, тільки близько 3% цієї води є прісними. Тільки третина прісної води доступна людині, інша зберігається в льодовиках. Більшу частину вільної води складають ґрунтові води. Таким чином, річки і озера містять всього лише близько 0,3% прісної води світу.
Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році. В цей день в різних країнах проводяться заходи, присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів. Мета цієї роботи - привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання. 
"Про майбутнє пам'ятай - воду ти оберігай" - тематична виставка в бібліотеці №13
Книжкову виставку "Вода для життя" оформила бібліотека імені Є.Гуцала.
Бібліотека "Преображенська" підготувала та провела тест "Краплинки живої води", оформила тематичну виставку "Життя води у Світовому океані".
ЦРБ імені Ф.Достоєвського провела інформування "22 березня - Міжнародний день води".

Немає коментарів:

Дописати коментар