Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 8 квітня 2020 р.

Міжнародний день ромів

Міжнародний день ромів - міжнародне свято ромського народу. Метою свята єсамоідентифікація ромської етнічної групи як єдиного народу, привернення уваги до самобутньої культури та історії етносу рома та 80 ромських субетносів, подолання дискримінації, утисків та відчудження ромів.
Цього дня, за традицією, роми у певний час запалюють на вулицях свічки, як символ єдності ромського народу, та спускають на воду річок вінки, що має символізувати нелегку долю народу — вічного блукальця без історичної батьківщини.

Цікаві факти про "Мандрівний народ" та "Народжених мандрувати" підготували бібліотека імені І.Світличного та бібліотека імені Є.Гуцала.
"Як живете, ромале?" - віртуальний урок-знайомство в бібліотеці №13. "Мандрівний народ роми" - інформування від бібліотеки "Преображенська".
"Таланти без національних обмежень". Про відомих особистостей, в жилах яких біжить ромська кров, - Чарлі Чапліна, Ронні Вуда, Хоакіна Кортеса, Броніславу Вайс та інших - розповіла бібліотека "Солом'янська". 
  
Бібліотека імені О.Новікова-Прибоя провела інформування "Чари циганської троянди" про Академічний театр музично-драматичного театру "Романс". Про Міжнародний день ромів розповіла бібліотека імені М.Реріха.

Немає коментарів:

Дописати коментар