Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 24 лютого 2014 р.

Рідна мова - мати єдності

Ну що б, здавалося, слова...
Слова та голос - більш нічого.
А серце б'ється, ожива,
Як їх почує...
Не можна ходити на рідній землі, не зачаровуючись виплеконою народом у віках рідною мовою. Мова - надбання предків, наше багатство, державна перлина. 
"У кого рідна мова, в того й душа здорова" - каже народне прислів'я. 
Саме завдяки мові ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. За допомогою мови ми бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненні скарби минулого і сучасного.
До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеках ЦБС нашого району пройшов загальносистемний мовознавчий тиждень "Рідна мова - мати єдності".
Літературно-музична година "Бринить, співає наша мова" відбулася в БСЧ імені О.Гончара. На захід бібліотекарі запросили українську поетесу Валентину Кочан - Покровську
Запашна, співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів - скількома епітетами супроводжується визнання української мови... Бібліотека імені В.Чапаєва підготувала тематичну виставку "Виплекана народом у віках".
 
Інтелектуальний турнір "Мова - життя основа" провела бібліотека імені О.Донченка
 
Століттями мова народу була тією повноводною річкою, яку ми називаємо поезією. Поетична грань живе в слові, і слово немислиме без неї, як немислима річка без води. Під пером великого Кобзаря українська мова не тільки загряла всіма барвами своїми, а й запалала гнівним вогнем. Тарас Григорович Шевченко своїм величезним талантом розкрив невичерпні багатства народної мови, осягнув її і, як ніхто, розкрив чудову, чарівну музику українського слова.
До увагу своїх користувачів бібліотека імені В.Чапаєва запропонувала міні - виставку "Він дихав українською мовою..." з висловами великого поета про рідну мову.
Мова - це великий здобуток культурної і духовної діяльності кожного народу! Давайте поважати і цінувати мову наших предків, мову ідної землі!

Немає коментарів:

Дописати коментар