Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 24 вересня 2015 р.

Мир не кров'ю, а дружбою й любов'ю

Голубко біла, ти лети у світ,
Хай буде мир у небі голубому.
Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,
Приносить радість родові людському.

Щороку з 1968 року 21 вересня у всьому світі люди відзначають Міжнародний день миру. Його проголосив Папа Римський Павло VI. Саме тому, що свято було започатковано священником, основною думкою цього дня є теза: "Пробач, і ти отримаєш мир". 
Символом міжнародної солідарності всіх людей світу є дзвін миру. Його було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. На дзвоні зроблено напис: "Хай буде мир в усьому світі". 
Щороку в Міжнародний день миру люди в усьому світі збираються, щоб вшанувати пам'ять жертв непорозумінь, а також заявити про власну готовність присвятити себе втіленню в життя мрії людства. Це - побудова безпечного, справедливого світу.  

"Мир не кров'ю, в дружбою й любов'ю"  загальносистемний день миру в бібліотеках ЦБС Солом'янського району. 
Напередодні свята в бібліотеці імені В.Чкалова відбувся музично-поетичний концерт "Я бажаю миру Україні" знаного в Україні дуету "Простір музики". Його учасники - справжні патріоти й романтики Сергій Мороз та Ігор Якубовський життєдайною мовою пісні вітали гостей в залі, бажаючи насамперед миру, добра і злагоди між людьми. 
Всесвітньовідомим символом миру є також голубка з оливковою гілочкою в дзьобі. Вона несе звістку про чудові переміни у життя людства. 
Про чисте небо і тихі зорі сьогодні мріємо ми, українці. Ми просимо миру і злагоди для нашої держави і очікуємо якнайшвидшої появи небесної гості. 
В сквері на вул. Мартиросяна бібліотекарі бібліотеки імені І.Багряного влаштували флешмоб. За мир в усьому світі просили діти різними мовами.
Майстер класи з виготовлення голуба миру провели бібліотекарі бібліотеки імені П.Вершигори в приміщенні школи №54 та в приміщенні бібліотеки
"Голуба миру" створювали в бібліотеці імені В.Чкалова. Кожна дитина прикріпила паперового голуба до прапора нашої держави, який ніби молив у неба, щоб землі були квітучими, а держава незалежною, щоб кожного ранку у безхмарному небі піднімалось сонце, а над Україною лунала переможна пісня. 
В БСЧ імені М.Лермонтова відбувся День інформування "Життя заради миру і добра"
Для віддалених користувачів бібліотека імені П.Вершигори підготувала поетичну композицію "Мирного неба тобі, Україно!"   
Акція "День миру - свято всієї Землі" пройшла в СШ №64 за участі бібліотеки імені О.Новікова-Прибоя. Учні молодших класів малювали на асфальті на тему "Діти за мир". Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто загинув в воєнних конфліктах на війнах. Піднявши свої малюнки і плакати, діти виразили протест проти війн на всій землі, бажання і прагнення миру і злагоди всім народам і країнам планети Земля. Яскраві повітряні кульки понесли високо в небо паперових білих голубів - символів миру і радості - з побажаннями мирного майбутнього Україні, припинення війни на сході держави.  
А в бібліотеці імені М.Реріха відбулась перша в Києві презентація нової книги Сергія Батурина "Вакансія для диктатора", яка додає оптимізму і віри, що на нашій землі Мир таки буде! 

1 коментар:

  1. А в бібліотеці імені Реріха відбулась перша в м. Києві презентація нової книжки Сергія Батурина "Вакансія для диктатора", яка додає віри й оптимізму, що на нашій землі Мир таки буде!

    ВідповістиВидалити