Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

вівторок, 29 вересня 2015 р.

Непокірні! Нескорені! Месники! Герої!

Минають роки, відлітають у вічність. Вже 70 років пройшло з того моменту, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир довгожданний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. 
Все далі віддаляюься від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, та не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя.
Під час війни пішли на фронт тисячі наших солдат і матросів, до лав добровольців ставало багато юнаків, які ледве закінчили школу. А були й такі, хто в суворий воєнний час боровся з ворогами в глибокому тилу. Свідомий збройний опір окупантам чинили громадяни України, які об'єднувались в партизанські загони і з'єднання, групи опору і підпільні організації. 
День партизанської слави встановлений в Україні "... на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років, увічнення їх пам'яті..." згідно з Указом Президента України "Про День партизанської слави" від 30 жовтня 2001 року № 2010/2001. 
"Непокірні! Нескорені! Месники! Герої!" - загальносистемний день інформації в бібліотеках ЦБС Солом'янського району. 
Бібліотека імені В.Чапаєва підготувала тематичну виставку "Вони йшли в бій не заради слави"
"Герої українського руху опору Другої світової" - година історії під такою назвою відбулась в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. Цікаво і змістовно про партизанську боротьбу на окупованій території україни розповів молоді заступник голови Ради Солом'янської організації ветеранів м.Києва підполковник Михайло Михайлович Корольов.  
В бібліотеці імені О.Донченка оформлена книжкова виставка "Партизани - народні месники" та проведено голосні читання уривку з книги Г.Котик "Мій син".  

Немає коментарів:

Дописати коментар