Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

суботу, 6 квітня 2019 р.

Книжка відкриває світ

В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Славні традиції проведення Тижня було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим.
Сила книги безмежна. Без неї людина сліпа. Протягом усього життя ми звертаємось до книги. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя. Книга – мудрий друг, який, не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про навколишній світ, про різні чудеса.
"Книжка відкриває світ" - під таким гаслом Тиждень дитячого читання проходив цього року в бібліотеках Солом'янки.
Гру-вікторину "Хто багато читає, той багато знає" провела бібліотека імені П.Вершигори.
В семи бібліотеках району відбулись творчі зустрічі з дитячою письменницею, головним редактором пригодницького журналу для дітей «Крилаті» Тетяною Винник та презентація збірки «Добрик і його пригоди»: в бібліотеці імені І.Світличногобібліотеці №13, БСЧ імені О.Гончара, бібліотеці імені І.Багряного, бібліотеці імені О.Донченка, бібліотеці імені О.Довженка та бібліотеці імені П.Вершигори) 
 
 

В бібліотеці імені П.Вершигори відбулась зустріч з українським письменником, видавцем, педагогом, журналістом, директором Видавничого центру «Академія» Василем Івановичем  Теремком, який познайомив старшокласників з новими виданннями центру "Академія" та презентував свою повість "16 весна".
Театральне дійство за казкою "Пан Коцький" в Міжнародний тень театру влаштувала бібліотека №13.
До річниці з дня народження Ганса Крістіана Андерсена бібліотека імені І.Світличного оформила виставку-ілюстрацію "Автор всесвітньо відомих казок", провела голосні читання казки «Русалонька» та літературний ГраВікКон «Дитинство. Радість. Книга».
"Не можна без казки на світі прожити" - читачі бібліотеки імені П.Вершигори мандрували країною казок
 
Бібліотека імені О.Пироговського створила книжковий вернісаж "Книги дружать з дітворою" у вікні. 
Голосні читання відбувались в бібліотеці імені О.Довженка.
Читачі бібліотеки №15 відгадували літературні загадки.
 
До БСЧ імені М.Лермонтова на свято книги завітали вихованці соціально-реабілітаційного центру "Родина".

Немає коментарів:

Дописати коментар