Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 17 квітня 2019 р.

Людина і космос

Міжнародний день польоту людини в космос (англ. International Day of Human Space Flight) – свято, яке встановлено 7 квітня 2011 року ООН на честь 50-ї річниці польоту людини в космос та відзначається щорічно 12 квітня.
12 квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» з космодрому «Байконур» вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин. 12 квітня 1981 стартував перший пілотований політ за американською програмою «Шаттл».
До Міжнародного дня польоту людини в космос БСЧ імені М.Лермонтова провела космічну подорож «З мрією про Всесвіт».
В бібліотеці імені І.Світличного знайомили користувачів з найцікавішими фактами про життя у Всесвіті, підготували виставку дитячих малюнків. Згадували в бібліотеці Заслуженого художника України солом'ячанина Олексія Архиповича Горбенка, який створив, зокрема, портретну галерею п'ятнадцяти героїв космонавтів, космонавтів Олексія Леонова та Павла Поповича, який часто бував на вулиці Пітерській, що знаходиться в Солом'янському районі.
Бібліотека №13 провела книжково-інформаційний огляд «Леонід Каденюк. Космічна далина життя» та майстер-клас з виготовдення загадкових літаючих апаратів з не менш загадковим іншопланетянами.
«Космос - дорога без кінця» - тематика малюнків читачів бібліотеки імені П.Вершигори. Діти в своїх робота зобразили своє бачення Всесвіту, спробували себе в ролі портретистів - на одному з малюнків можна було впізнати космічного конструктора Сергія Корольова, якого свого часу малював відомий солом'янчанин, Заслужений художник України Олексій Горбенко. Також бібліотека оформила тематичну виставку. 
 
З метою популяризації історико-культурної спадщини космічної епохи людства в бібліотеці імені В.Кудряшова відбулось відкриття ювілейної виставки до 100-річчя від дня народження Заслуженого художника України Олексія Архиповича Горбенка «Зоряна палітра митця». 
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбувся перегляд фільму "Освоєння космосу - справа всього світу". Потім обговорювали розвиток космонавтики в Україні, згадували видатних вчених країни, які здійснили великий внесок в освоєння космічного простору - С.Корольова, В.Челомея, М.Янгеля, Ю.Кондратюка, В.Уткіна; видатних українських конструкторів Архипа Люльку, Олександра Івченка, Сергія Корольова, Миколу Кибальчича, Віктора Берсеньова. Також згадали першого космонавта України, Героя України Леоніда Костянтиновича Каденюка, інших космонавтів українського походження, а також відомого художника-солом'янчанина, заслуженого художника України Олексія Горбенка. Присутніх було запрошено відвідати ювілейну виставку робіт художника до 100-річчя від дня народження, яка експонується в бібліотеці імені В.Кудряшова по вул. Солом'янській, 33.
"Шлях до зірок" вивчали в бібліотеці імені В.Кудряшова.

Немає коментарів:

Дописати коментар