Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

День Святого Валентина в бібліотеках Солом'янки

Любов підносить серце над землею
І робить дивовижні чудеса.
Стає людина зовсім інша з нею,
Тоді в її душі живе краса.
Тоді в душі троянда розцвітає,
Співає у душі тоді весна!
Любов людська велику силу має,
Зцілити може й оживить вона.
Кохання. Гірке і солодке, нерозділене і взаємне, неспокійне і віддіне. Вічне кохання! Воно окрилює, дає сили і натхнення, радість і захоплення. Це почуття подарувало нам велику кількість пісень, балад, поем, трагедій..., познайомило з іменами Беатріче, Лаура, Шагане... Воно пронизує поезії Володимира Сосюри та Івана Франка, Пушкіна і Лермонтова, Шекспіра і Петрарки, Лесі Українки та Олександра Олеся...
Кохання - почуття шляхетності і людяності, це святе почуття, яке заслуговує на свій день, своє свято. І таке свято існує! Називається воно День Святого Валентина, або День закоханих. 
В цей день відвідувачів бібліотек Солом'янки  чекала насичена програма.
Біблітекарі бібліотеки імені П.Вершигори завітали в дитячий садочок та намалювали з дітками символ свята - сердечко, а в приміщенні бібліотеки створили селфі-зону, де кожен забажанням міг сфотографуватися з улюбленою книгоюта оформили Виставку-настрій "Хай славиться любов"
 
Віртуальну виставку "10 найвидатніших романів про кохання усіх часів" підготувала бібліотека імені О.Довженка. Бібліотекарі БСЧ імені М.Лермонтова підготували холідей-інсталяцію та мальовничу фотозону. "Валентинки" створювали в БСЧ імені О.Гончара. 
 
Бібліотека імені О.Донченка провела ліричну годину "Кохання - то вічна людська краса".  
Вітальну акцію "Валентинка для читача" провела бібліотека імені М.Бажана.
 
В бібліотеці №11 відбулися поетичні вітання, проведений майстер-клас з виготовлення валентинок.
Бібліотека імені В.Кудряшова влаштувала для своїх юних користувачів чарівне і яскраве дійство.
"Любові не буває забагато" - тематична книжкова та "10 найвидатніших романів про кохання усіх часів" - віртуальна виставки в бібліотеці імені О.Довженка.
ЦРБ імені Ф.Достоєвського запропонувала своїм користувачам святкову програму «Побачення в бібліотеці». Всі охочі взяли участь у майструванні валентинки – книжкової закладинки, відгадуванні романтичного кросворду та згадали про свого найулюбленішого літературного героя, взявши участь в літературному квесті. Окрасою святкового дня стала літературно-музична зустріч з талановитою поетесою, співачкою Світланою Мудрак. 
Бібліотека імені І.Багряного організувала для своїх користувачів квест "Привітальні валентинки – це сердечок половинки", оформила виставку "Любов, як у казці", бібліоінсталяцію "Книжкове серце". Традиційні сердечка підготували учасники гуртка "Таланти і шедеври".

Немає коментарів:

Дописати коментар